Kino ir teatro meistrai Šumsko bibliotekoje

Rugsėjo 10 dieną Šumsko struktūriniame padalinyje įvyko ypatingas susitikimas su žymia režisiere Inesa Kurklietyte ir aktoriumi Ramūnu Abukevičiumi. Šis renginys pritraukė daugybę žiūrovų, kurie nekantriai laukė galimybės išgirsti įdomias istorijas ir įžvalgas iš kino ir teatro pasaulio.

Inesa Kurklietytė dalijosi savo patirtimi, pasakojo apie režisūros subtilybes. Ji atskleidė, kaip gimsta idėjos filmams, kokie iššūkiai kyla kūrybos procese ir kaip svarbu yra bendradarbiauti su aktoriais bei kitais kūrybinės komandos nariais. Režisierė pabrėžė, kad kiekvienas filmas yra unikalus, reikalaujantis ypatingo dėmesio detalėms.

Ramūnas Abukevičius, žinomas dėl savo vaidmenų tiek kine, tiek teatre, pasidalijo savo aktorystės patirtimi. Jis kalbėjo apie tai, kaip ruošiasi vaidmenims, kokie metodai padeda įsijausti į personažą ir kaip svarbu yra nuolat tobulėti bei mokytis naujų dalykų. Aktorius pasakojo apie įsimintiniausius momentus scenoje bei filmavimo aikštelėje.

Žiūrovai aktyviai dalyvavo susitikime, uždavinėjo klausimus, dalijosi savo įspūdžiais. Jie domėjosi ne tik kūrybos procesu, bet ir asmeninėmis svečių patirtimis bei nuomonėmis apie šiuolaikinį kiną bei teatrą. Inesa Kurklietytė ir Ramūnas Abukevičius noriai atsakinėjo į klausimus, dalijosi savo įžvalgomis, patarimais būsimiems kūrėjams.

Verta paminėti, kad Inesa ir Ramūnas prieš penkerius metus įsigijo Šumsko dvarą. Jie ne tik rūpinasi dvaro išsaugojimu, bet ir kviečia lankytojus apsilankyti bei susipažinti su šio istorinio objekto grožiu. Dvaras yra puošiamas įvairioms progoms, o šeimininkai organizuoja renginius ir ekskursijas, siekdami pritraukti daugiau lankytojų, skleisti kultūrinį paveldą.

Šis susitikimas buvo įdomus ir įkvepiantis, suteikė daug naujų žinių ir idėjų tiek žiūrovams, tiek patiems svečiams. Tokie renginiai skatina kūrybiškumą, bendravimą, kultūrinį dialogą, todėl yra labai svarbūs mūsų visuomenei.