Poezija širdimi rašyta: susitikimas su žodžio meistru Henriku Mažul

Spalio 3 dieną Vilniaus rajono savivaldybės Centrinė biblioteka tapo šilto susitikimo vieta, kurioje senjorai minėjo Tarptautinę pagyvenusių žmonių dieną. Bibliotekoje svečiavosi žinomas poetas Henrikas Mažul – subtilaus žodžio meistras, kurio kūryba praturtina ne tik lenkų poezijos lobyną, bet ir širdis tų, kurie ją skaito. Jaukioje aplinkoje prie arbatos puodelio dalyviai galėjo ne tik išgirsti poeto mintis apie kūrybą, bet ir dalyvauti gyvoje diskusijoje.

Renginio pradžioje Henrikas Mažul pasidalino savo kūrybos kelio istorija – kaip jo pirmieji eilėraščiai rado vietą baltame popieriaus lape, kas jį įkvepia rašyti ir kokios temos jį domina šiandieninėje literatūroje. Poetas pasidalijo asmeninėmis įžvalgomis apie šiuolaikinės poezijos tendencijas, nagrinėdamas ne tik Lietuvos, bet ir pasaulio poezijos raidą. Senjorai buvo kviečiami į dialogą, dalinosi savo mintimis apie literatūrą, uždavinėjo klausimus, aptarinėjo įvairias kūrybos reikšmes bei poetinį žodį.

Susitikimas su Henriku Mažul tapo įkvėpimu tiek senjorams, tiek bibliotekos darbuotojams, kurie džiaugėsi galėdami suorganizuoti tokį prasmingą renginį.