Kovo 9 d. Veriškių struktūriniame padalinyje vyko popietė, skirta vienam iš seniausių ir gardžiausių lietuviško kulinarinio paveldo produktų – sūriui.
Ta proga į popietę pakvietėm šaunias šeimininkes, kurios gamina sūrius. Tai Janina Trainovskaja, Danuta Podlipskaja, Henrika Liminovič, Jūratė Lipską, Jolanta Šarko, Božena Bortkevič, Kristina Klevinskienė. Janina, Danuta, Henrika ir Božena pristatė siūrius, pagamintus iš karvės pieno. Sūriams naudoja savo karvių pieną. Tai buvo baltas varškės sūris, su prieskoniais, su kmynais, saldus su cinamonu, virinto pieno. Pasidalino savo sūrių gaminimo būdais. Kristina Klevinskienė pristatė ir papasakojo kaip gamina sūrius iš ožkos ar avies pieno. Jolanta Šarko ir Jūrate Lipska pristatė obuolių sūrius – vieną seniausių lietuviškų konditerinių gaminių, pasidalino receptu. Vėliau vyko sūrių degustacija. Popietę puošė, veikianti knygų paroda „Viskas apie sūrius“.
Renginyje susitiko keturios ūkininkų šeimos: Klevinskų, Bortkevičių, Andrijaičių, Kaušinių. Buvo puiki proga pabendrauti bei papasakoti apie savo ūkius, veiklas. Labai įdomiai apie savo ūkį, apie ožkų ir avių veisles pasakojo Ričiardas Klevinskas. Parodė nuotraukas.
Dėkoju visiems popietės dalyviams ir svečiams už puikią popietę. Šauniosioms šeimininkėms, už įspūdingų skonių sūrius. Buvo įteikti padėkos raštai ir atminimo dovanėlės.