Istorikas doc. dr. Aurimas Švedas Vilniaus rajono savivaldybės Centrinėje bibliotekoje

Gegužės 7 dieną Vilniaus rajono savivaldybės Centrinėje bibliotekoje Europos Sąjungos ir NATO metų proga įvyko išskirtinis renginys, kuriame istorikas doc. dr. pelnęs geriausio istorijos dėstytojo titulą,  žurnalistas, radijo laidų vedėjas Aurimas Švedas.

Renginys prasidėjo nuo įdomaus įvado, kuriame dalyviai sužinojo Europos ir transatlantinio saugumo institucijų kūrimo istoriją. Doc. dr. Aurimas Švedas pasidalino savo išmintimi ir patirtimi, atskleisdamas svarbiausius faktus ir įžvalgas apie šias organizacijas. Jo pranešimas ne tik informavo apie Europos Sąjungos ir NATO struktūras bei veiklą, bet ir paskatino auditoriją aktyviai įsitraukti į diskusiją.

Renginio metu buvo pabrėžta, kad Europos Sąjunga ir NATO yra svarbios ne tik politikos ir saugumo srityse, bet ir socialiniu bei ekonominiu požiūriu. Doc. dr. Aurimo Švedo pasakojimas atskleidė, kaip šios organizacijos įtakoja kasdienį mūsų gyvenimą ir kokie yra jų siekiami tikslai.

Moksleiviai aktyviai įsitraukė į diskusiją su pranešėju, iškeldami įvairius klausimus apie Europos Sąjungos ir NATO veiklą, jų vaidmenį tarptautinėje arenoje bei aktualius politinius klausimus. Renginys tapo puikia proga ne tik išplėsti savo žinias apie šias institucijas, bet ir sužinoti apie jų įtaką ir svarbą šiuolaikiniam jaunimui.